Tuinbemesting Meeuwis de Vries Tuinen

Tuinbemesting

Een goede voeding voor uw tuin

Tuinbemesting is een belangrijke voorwaarde voor groei en bloei

We realiseren het ons vaak te weinig, maar planten hebben ook goede en gezonde voeding nodig. Deze voeding halen zij uit de bodem en voldoende water. Daarom is het bemesten van de tuin ontzettend belangrijk, zodat de bodem gezond blijft en voldoende voedingsstoffen bevat voor sterke en mooie planten. Dit zorgt ervoor dat ze volop de ruimte krijgen om te kunnen groeien en bloeien. Daarnaast versterkt het de planten, waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Een gezonde bodem zorgt dan ook voor het verminderen van gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Voordat wij een tuin aanplanten zorgen wij voor een bodem met een goede structuur, voorzien van voldoende voeding. Dit begint bij het omspitten van de tuin en het aanbrengen van compost en tuinturf. Compost geeft niet alleen voeding aan planten, het zorgt ook voor een goede vochthuishouding. Was uw tuin ooit weelderig, de borders bloemrijker, de struiken voller en het gras groener? Onze deskundige hoveniers helpen u graag om deze prachtige tuin weer terug te krijgen. Wij analyseren de bodem en beoordelen zo welke bemesting uw tuin nodig heeft. Daarnaast weten wij alles over de voeding van uw tuin, zoals het bemesten van gazons, borders, bomen en heesters. Met de juiste tuinbemesting brengen wij uw tuin weer volledig in bloei.

image

Goede bemesting zorgt voor gezonde planten

Heeft de bodem geen goede structuur, geen goede waterdoorlatendheid en onvoldoende luchthuishouding? Dan zal het tuinieren op een teleurstelling uitlopen. Voor een actief bodemleven is voldoende organische stof in de grond nodig, dit zorgt namelijk voor een betere lucht- en waterhuishouding. Een tekort aan organische stof zal leiden tot onvoldoende bacterieactiviteit met als gevolg te weinig voeding voor de plant. De bodem van een tuin is ontzettend belangrijk voor een mooie groei en bloei van beplanting. Over het algemeen moet de bodem niet aangepast worden aan de beplanting, maar de beplanting aan de bodem. Zorg dus voor een goed beplantingsplan, passend bij de bodem van uw tuin

Lees verder over een gezonde bodem en goede bemesting.

Onze tips voor een goede bemesting

 • Borders en hagen
  Geef rond maart en juni organische korrelmest. Breng daarnaast in het voorjaar ook compost aan.
 • Gazon
  Speciale gazonmest is een prima bemesting voor de tuin en bevat meer stikstof voor goede groei. Strooi wat in het voorjaar, begin van de zomer en rond de maand augustus. Geef eventueel in oktober herfstmest met extra kalium.
 • Rozen
  Geef in de lente koemest of rozenmest met extra magnesium en mulch de grond met compost. Bemest na de eerste bloei van de rozen opnieuw en geef doorbloeiende rozen eventueel nogmaals een beetje.
 • Kuipplanten en eenjarigen
  Tuinbemesting, voor terras- en balkonplanten bevat meer kalium voor een goede bloei. Je kunt bij het oppotten mestkorrels of kegeltjes met langzame afgifte gebruiken of anders een per 1 á 2 weken wat opgeloste mest in het gietwater geven. Stop bij kuipplanten rond augustus met mesten, zodat nieuwe scheuten kunnen afharden.

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak