Boomverzorging Meeuwis de Vries Tuinen

Boomverzorging

Wij houden uw bomen in vorm

Wij hebben de middelen in huis voor optimale boomverzorging

Heeft u grote, gevaarlijke of uit model geraakte bomen in de tuin maar heeft u hier geen passende oplossing voor? Onze boomverzorgers nemen deze bomen graag met liefde onder handen. Met de benodigde kennis en het juiste materieel komen onze hoveniers-boomverzorgers graag bij u langs. Natuurlijk werken wij gegarandeerd veilig. Ook in situaties met weinig ruimte rondom de bomen weten zij elke boom veilig in het juiste model te brengen of eventueel weg te halen. Onze hoveniers-boomverzorgers zijn professionele klimmers en vinden het vaak veel praktischer om zelf de boom in te gaan. Hoogwerkers komen er daarom zelden aan te pas.

Scheefgroei

Een belangrijk onderdeel van het onderhoud is snoeien en het evenwicht. Je moet de nodige kennis hebben om te weten hoe je snoeit en scheefgroei tegen gaat. Scheefgroei tast niet alleen het beeld van de boom aan, maar zorgt ook voor gevaarlijke situaties. Daarom is het ook essentieel voor de veiligheid om regelmatig te snoeien om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Voldoende lichtinval

De levensduur van een boom kan soms verlengd worden door extra lichtinval. Daarom is het belangrijk dat de kroon van de boom zich kan blijven ontwikkelen, waardoor er genoeg lichtinval is. Goed  en regelmatig onderhoud voorkomt dat een boom van binnen kaal wordt en hierdoor onnodig vroeg afsterft. Mocht u een oudere boom in de tuin hebben staan, dan komen wij graag bij u langs om oude en zieke takken te verwijderen. Met de juiste boomverzorging blijft de boom in optimale conditie en kunt u zo lang mogelijk van uw bomen genieten in de tuin.

image

Eerlijk advies over boomverzorging

Als hovenier-boomverzorgers houden wij van bomen. Mocht u bang zijn dat een boom een onveilige situatie oplevert, dan hoeft dit niet automatisch te betekenen dat een boom moet worden gekapt. Vaak kunnen wij met veel terugsnoeien een boom behouden. Er zijn ook situaties waarin wij klanten afraden om een boom te sparen. Wij zullen iedere situatie eerlijk beoordelen en ten alle tijden helder en professioneel advies geven. Mocht een boom verwijderd moeten worden, dan zullen wij deze in zijn geheel opruimen. De boomstronk wordt met een stobbenfrees verwijderd. Dit creëert weer ruimte in de tuin voor nieuwe aanplant. Uiteraard zullen wij alle takken versnipperen. Deze houtsnippers kunnen eventueel worden verspreid in uw eigen tuin. Wij kiezen altijd voor de door u de gewenste situatie voor het beste resultaat in boomverzorging.

 

 

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak