Appartementencomplex

Review van het onderhoud

Een van onze klanten vertelt namens haar VVE (Vereniging van Eigenaren) over hun ervaring met het groenonderhoud dat Meeuwis de Vries Tuinen voor hun appartementencomplex verzorgt.

“Vier jaar geleden zochten wij een nieuwe hovenier voor het  onderhoud van onze gezamenlijke tuin om ons appartenmentencomplex. We zijn met een aantal partijen in gesprek geweest, waaronder dus ook Meeuwis de Vries Tuinen, die voorheen mijn tuin in Eerbeek heeft aangelegd.

Bewuste keuze

Meeuwis de Vries Tuinen sprak ons zo wie zo al aan vanwege hun mileubewuste karakter, het snoeiafval wordt bijvoorbeeld altijd gehakseld om daarmee de bodem weer te verrijken. Toen ze ook nog het voordeligst bleken zijn we met Meeuwis de Vries Tuinen in zee gegaan. Wij zijn heel tevreden over de kwaliteit van het werk, het contact met de hoveniers en de mensen op kantoor. Alles is bespreekbaar.

Vakkennis

De enorme vakkennis en plantenkennis heeft onze tuin al zo veel verbetering gebracht! We zijn er heel blij mee. We hadden problemen met rhodondendrons die te veel de hoogte in groeiden en voor de vervanging van de dode buxus. Ook groeide ons stuk met Vinca maar niet dicht. De hovenier van Meeuwis de Vries Tuinen zag meteen dat dit kwam door verkeerd onderhoud (teveel en te diep schoffelen).

Meer dan alleen maar onderhoud

Nu we een deel van de tuin gaan renoveren is het ook echt een meerwaarde dat Meeuwis de Vries Tuinen ook het ontwerp doet.  Ik vind het heel fijn dat er voldoende kennis en zelfvertrouwen is om onze plannen soms wat bij te sturen.

We zaten ook een beetje met ons handen in het haar over de grote linde op ons perceel. Er zit regelmatig dood hout in, en we willen natuurlijk niet dat dat ongelukken veroorzaakt. De boomexpert van MDVT kan nu een VCA-rapport maken, waardoor wij ook kunnen aantonen dat wij als organisatie wel onze verantwoordelijkheid hebben genomen en aan onderhoudsverplichtingen hebben voldaan. Heel fijn dat we dat meteen konden regelen. En heel fijn om te weten dat de boom goed in gaten gehouden wordt.”

Terug naar Reviews