Jaren ’30 huis en tuin

Review: ontwerp en aanleg

Een van onze klanten vertelt over haar ervaring met de aanleg van hun jaren ’30 tuin door ons hoveniersbedrijf:

“Toen we hier net kwamen wonen hebben we na wat twijfelen besloten om toch zowel de tuin als het huis meteen aan te pakken, en daar zijn we nu heel blij mee.

Toen wij het huis kochten was de tuin een grote woestenij die op ons af kwam. Onze wens voor de tuin was een wat ruimtelijker beleving, waarbij we wel privacy bleven houden.

Tijdens de aanleg is er ontzettend veel materiaal afgevoerd, we stonden echt te kijken van de hoeveelheid werk. Een aantal grote laurierstruiken is naar de achterkant van het perceel verplaatst om het zicht op de buren te ontnemen, en ze doen het daar hartstikke goed.

Over de hovenier die hier aan het werk was zijn we heel tevreden; een echte vakman die netjes werkte en waarmee de communicatie goed verliep. Een deel van de beplanting die door Meeuwis de Vries Tuinen is geleverd hebben we zelf aangeplant, we vinden het leuk om te tuinieren en zo spaarden we ook nog wat kosten uit.

Tijdens de bouw van het huis in de jaren ‘30 zijn veel restanten van het bouwmateriaal verwerkt in de tuin. Voor bijvoorbeeld de keermuurtjes in de steile (voor)tuin is gebruik gemaakt van restanten baksteen. Deze keermuurtjes zijn blijven staan, ze zijn functioneel, passen mooi bij het huis en zijn een leuke verwijzing naar de tijd waarin zowel het huis als tuin voor het eerst werden gebouwd en aangelegd. In onze gerenoveerde tuin is een deel van die oude materialen opnieuw hergebruikt. De “slinger” van stenen langs het grindpad is bijvoorbeeld “nieuw” maar past zo goed in het geheel dat hij lijkt alsof het nooit anders is geweest.

We genieten echt van de rust en ruimte die er nu ontstaan is. De lijnen van het ontwerp zijn helder en strak en de beplanting is weelderig en gevarieerd. De sfeer komt helemaal overeen met wat we voor ogen hadden. Onze lievelingsplek is het extra zitje op de plek met de meeste (na)middag zon, heerlijk!”

Terug naar Reviews