Klanten vertellen: Onze parktuin met zwemvijver

Kennismaking


Via de architect die bij de verbouwing van ons huis betrokken was kwamen wij in contact met Meeuwis de Vries Tuinen. Tijdens onze eerste kennismaking hadden we meteen een goed gevoel, het was een logische keuze. Het contact is eigenlijk de hele tijd supergoed geweest, ik kan er niets anders over zeggen. Ook nu, tijdens de onderhoudsmomenten, verloopt het contact heel prettig.  Tijdens de ontwerpperiode werd er heel goed met ons meegedacht. Er werd gekeken naar wat wij als klant wilden en naar wat paste bij de architectuur van het huis. Maar ook werden we echt uitgedaagd om vérder te kijken. Met het uiteindelijke eindresultaat zijn we heel tevreden!

Parksfeer


We zijn uitgekomen bij een tuin met een parksfeer, die behapbaar is qua onderhoud. Niet te netjes en te strak, maar wel geordend. Wat ik mooi vind, is dat er elk seizoen weer iets nieuws opkomt of in bloei staat. De tuin is mooi in balans qua kleur, groei en bloei; goed doordacht! We krijgen er ook alleen maar positieve reacties op.  Voorbijgangers blijven ook regelmatig stilstaan bij onze voortuin; zoveel bloemen!”  

Zwemvijver


De aanleg en opstart van de zwemvijver had heel wat voeten in aarde, maar we zijn heel blij dat we ervoor hebben gekozen. Het geeft een mooie serene aanblik en vormt echt een goede toevoeging aan de tuin. We hopen er de komende zomer lekker van te kunnen genieten. Al met al is de tuin een plaatje! Echt genieten!”

Het resultaat

Voor deze tuin is bij de aanleg gebruik gemaakt van groot plantmateriaal om een mooie volgroeide uitstraling te krijgen. Om ook het uitzicht op een aangrenzende loods te maskeren, werden er 3 á 4 meter hoge taxussen geplant. Het resultaat mag er zijn: een natuurlijke en kleurrijke tuin en waarvan je niet vermoedt dat deze onlangs is aangelegd. De zwemvijver trekt meteen je blik. De strakke houten vlonder contrasteert prachtig met de verdere organische vormen en nodigt uit tot een duik.

Zwemvijver


Een zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad en ziet er het hele jaar door aantrekkelijk uit. Niet zo gek dus dat deze zwemvijver een centrale plek in de tuin heeft gekregen! De aanblik doet sereen aan en de vlonder nodigt uit tot een duik. Om het water van goede zwemkwaliteit te houden wordt het ondergronds en aan de oppervlakte aangezogen en naar de aangrenzende heliopfytenfilter, bestaand uit moerasplanten, geleid. De planten hierin nemen de voedingsstoffen uit het water op waardoor o.a. algen geen kans krijgen om de overhand te krijgen. Bij deze vijver wordt daarnaast het water ook nog langs UV-lampen geleidt, voordat het terug de vijver in stroomt. Zo bevat de vijver continue gezond en helder zwemwater.

Contact


Ook kennis met ons maken? Neem gerust en vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Stuur ons een e-mail of bel ons

Terug naar Reviews