Meeuwis de Vries Tuinen vijveronderhoud

Vijveronderhoud

Vijveronderhoud is snappen hoe het ecosysteem in uw vijver werkt

Vijveronderhoud is een kwestie van balans

Een vijver is een gevoelig ecosysteem. Daarom moet het vijveronderhoud nauwkeurig gebeuren. De vijverspecialisten van Meeuwis de Vries Tuinen weten wanneer er iets schort aan de waterkwaliteit. Mocht deze situatie zich voordoen dan zijn wij altijd op de hoogte van de juiste structurele oplossingen. Door jarenlange ervaring met vijvers kunnen wij snel en effectief de verstoorde balans herstellen. Wij brengen en houden uw vijver graag in optimale conditie, voor zowel de waterplanten als de vissen.

image

Natuurlijk vijveronderhoud

Voor een vijver is een gezond evenwicht de sleutel tot weinig onderhoud. Op het moment dat en vijver-ecosysteem in balans is kan het functioneren zonder pompen, UV-systemen en chemicaliën. Hierdoor creëert u een gezonde vijver, waarin vissen en andere waterdieren zich ook thuis zullen voelen. Essentieel hierin is de juiste beplanting en verstand van zaken. Daarin kan Meeuwis de Vries de juiste ondersteuning bieden.

 

Het testen van de kwaliteit

Wij houden de kwaliteit van het water voor u in de gaten. Mocht u zelf de vijver onderhouden, en is het water troebel geworden, dan komen wij graag bij u langs om het evenwicht in uw vijver te herstellen. Dit doen wij door de bacteriën in uw vijver in evenwicht te brengen. Deze zijn misschien niet met het oog waarneembaar, maar zorgen er wel voor dat uw vijver helder blijft met een biologisch evenwicht. Denk hierbij aan nitrificerende bacteriën die afvalstoffen in de vijver omzetten in bijvoorbeeld CO2. Dit is essentieel voor zuurstofplanten en zorgt ook voor zuurstof voor vissen. Daarnaast kijken wij naar de beplanting en passen dit aan waar nodig.

Onderhoud van uw vijver in herfst en winter

Ook in de wintermaanden is het belangrijk om uw vijver goed te onderhouden. Dit is namelijk het moment waarop de vijver tot rust komt. Het is daarom belangrijk om in deze maanden regelmatig afgestorven blad en plantenresten te verwijderen. Op deze manier voorkomt u dat de vijver dichtslibt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw vijver in de winter niet dichtvriest, dit houdt de vijver leefbaar voor vissen en andere waterdieren. Door het juiste vijveronderhoud en het uitvoeren van diverse werkzaamheden in het najaar komt de vijver in het voorjaar weer prachtig tot leven.

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak