Meeuwis de Vries Tuinen Snoeien

Snoeien

Door te snoeien houden wij uw tuin in vorm

Waarom snoeien belangrijk is

Om een tuin in vorm te houden is regelmatig bijhouden belangrijk. Een kundige hovenier kan met vakkundig bijknippen en bijtoppen veel bereiken. Alleen afhankelijk van de boomsoort en het type heester zijn er ook grenzen. Een aantal soorten heeft regelmatige verzorging nodig en is niet geschikt voor fors terugsnoeien. Sommige tuinen vragen om drastische maatregelen, dit kan betekenen dat beeldbepalende en waardevolle elementen moeten worden verwijderd. Dit kan voorkomen worden door regelmatig snoeiwerk en alles goed in model houden. Onze hoveniers-boomverzorgers weten precies hoe een grote boom of heester veilig kan worden gesnoeid.

Houd uw tuin in vorm

De vakhoveniers van Meeuwis de Vries Tuinen kunnen als geen ander hagen en leilindes in vorm houden. Soms is er meer nodig dan het in model houden. Dan verwijderen wij waar nodig grote takken, zodat jonge scheuten weer een kans krijgen. Onze hoveniers zien regelmatig situaties waarin te grote en steil groeiende takken het risico hebben om af te breken Daarnaast hebben wij oog voor zieke en dode takken of dubbele koppen. Hierdoor kunnen wij tijdig ingrijpen. Voor goed snoeiwerk geldt dat vakmanschap en ervaring de beste garantie is voor een prachtig resultaat. Meeuwis de Vries Tuinen geeft u graag die zekerheid.

image

Onderhoud van heesters

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om regelmatig te snoeien:

  • Planten bloeien uitbundiger wanneer je ze snoeit
  • Het houdt de struik jong
  • Het voorkomt wildgroei in uw tuin
  • Het houdt de struiken en uw tuin in vorm

Waarom toppen wij bomen?

Bomen en heesters vormen de ruggengraat van uw tuin. Alleen bomen kunnen ook de oorzaak zijn van ergernis. Wij helpen u graag om dit te voorkomen, door ze in toom te houden. Zo voorkomt u dat bomen uw tuin gaan domineren en alles in schaduw zetten. Maar er zijn meer redenen om bomen goed bij te houden:  

  • Het is belangrijk zieke, zwakke of dode takken te verwijderen
  • Door snoeiwerkzaamheden zorgen wij voor meer licht en ruimte in de boom, waardoor die zich beter kan ontwikkelen
  • In een aantal gevallen snoeien wij terug om ervoor te zorgen dat de wortels de boom goed kunnen dragen
  • Door regelmatig bijhouden blijft uw boom jonger met een langere levensduur
  • Bij fruitbomen stimuleert het de bloei- en vruchtvorming

Uw vakman hovenier kijkt in welk seizoen het beste kan worden gesnoeid. Ook beschikken wij over optimaal gereedschap, waardoor schade wordt voorkomen.

 

 

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak