Gazononderhoud Meeuwis de Vries Tuinen

Gazononderhoud

Voor een strak gazon

Wij leveren alleen écht vakwerk op het gebied van gazononderhoud

We zijn allemaal bekend met het spreekwoord dat het gras van de buren altijd groener lijkt, maar in sommige gevallen is dit echt zo. Onze hoveniers zorgen ervoor dat uw gazon in optimale conditie wordt gebracht en blijft. Daarmee kunnen wij het verschil maken tussen een gewoon grasveld en een mooi stralend gazon.

Stappenplan voor goed onderhoud

Voor een goed onderhouden gazon het hele jaar door raden wij de volgende stappen aan:

  • Winter
    Als het in de wintermaanden koud is met temperaturen rond het vriespunt of sneeuw, dan is het aan te raden om zo min mogelijk over het gazon te lopen. Dit kan namelijk het gras beschadigen. De maanden januari en februari zijn uiterst geschikt voor het strooien van kalk om de groei van mos tegen te gaan.
  • Lente
    In het voorjaar is het belangrijk om het gazon te meten. Daarnaast moet de groei van mos tijdig bestreden worden. Mos groeit graag op zowel een zure grond als grond met te weinig zuurstof. Daarom is verticuteren en beluchten essentieel.

Het onderhouden van uw gazon is ook meten

Voor het in optimale conditie houden van een gazon is het ook belangrijk om bepaalde metingen te doen. Een te lage pH-waarde kan er namelijk voor zorgen dat meer mos groeit op uw gazon. Aan de hand van deze resultaten kunnen onze hoveniers de optimale bemesting bepalen. Regelmatig komen wij bij klanten die van alles hebben geprobeerd met hun gazon, maar zonder resultaat: het lukt ze niet om het gazon gezond te krijgen. Ook al hadden ze altijd keurig gemaaid, toch nam het mos de overhand. Wij weten uw gazon in een paar maanden tijd weer prachtig en gezond te maken. Samen zorgen wij voor het beste gazononderhoud zodat uw gazon weer groener is dan bij de buren.

image

Verticuteren en beluchten

We horen regelmatig: ‘We hadden een prachtig gazon, altijd keurig gemaaid en bemest, maar nu is het meer mos dan gras’. Goed onderhoud omvat meer dan maaien en bemesten. Goed gazononderhoud bevat meer dan maaien en bemesten. Verticuteren is ook ontzettend belangrijk om de volgende twee redenen:

  1. Het dient voor de beluchting van de grasmat. Op deze manier wordt groei bevorderd, doordat de wortels meer zuurstof krijgen
  2. Het verwijderen van mos en de viltlaag (afgestroven gras)

Een gazon dat goed belucht is vertaald zich in een dichtere grasmat met gezonde grasplantjes. Daarnaast is het inzaaien van kale plekken en het uitsteken van onkruid erg belangrijk. Voor het besproeien van het gazon is het aan te raden om dit in de avond of vroeg in de ochtend te doen bij droog weer. Dit zorgt ervoor dat er minder water verdampt. Er zijn dus meerdere stappen nodig om het gazon in optimale conditie te houden. Ziet u het even niet meer zitten? Dan komen wij graag bij u langs met een passende oplossing.

Soms betekent het onderhouden van een gazon vernieuwen

Het in topconditie houden van uw gazon is vakwerk, maar met verstand van zaken zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij komen graag bij u langs. Soms constateren wij dat er meer aan de hand is. Het gazon is totaal niet vlak meer of het soort gras is eigenlijk ongeschikt of niet mooi en passend bij de tuin. Dan zullen wij een vernieuwing adviseren. Op sommige momenten betekent gazononderhoud namelijk vernieuwing. Een nieuwe start zorgt uiteindelijk voor een prachtig resultaat. Samen zullen wij er dan ook alles aan doen om het gras bij u toch weer groener te maken dan bij de buren. Tenzij zij ook klant bij ons zijn natuurlijk.

Voorkom deze problemen

Het kan voorkomen dat u ondanks een goed onderhouden gazon toch tegen problemen oploopt zoals ongedierte of schimmels. Een veelvoorkomend probleem zijn emelten. Dit zijn larven van langpootmuggen die cirkelvormige kale plekken op uw gazon veroorzaken  en van binnenuit naar buiten toe steeds groter worden. Daarnaast zorgen de larven van een kever, genaamd engerlingen, voor bruine plekken op uw gazon. In ernstige gevallen kan dit resulteren in losliggend gras. Ziet u veranderingen in uw gazon? Wij komen graag bij u langs om te kijken waar de oorzaak ligt.

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak