Beplanting Meeuwis de Vries Tuinen

Beplanting

Beplanting: van volwassen hagen en bomen tot struiken

Een goed plan vormt de basis bij beplanting

Een beplantingsplan is belangrijke om uw droomtuin te realiseren. Bij de aanleg maken wij alleen gebruik van topkwaliteit plantmateriaal. Tuinen aangelegd door Meeuwis de Vries Tuinen zijn hierdoor een garantie voor jarenlang tuinplezier. Wij zorgen altijd voor een optimale bodemstructuur, met een gezonde voedingsbasis. Daarnaast is er bij de aanleg ontzettend veel mogelijk. Zo levert Meeuwis de Vries Tuinen ook volwassen hagen en struiken. Daarnaast kunnen wij bomen aanplanten in alle soorten en maten.

image

Soorten beplantingen

  • Bomen en heesters
  • Coniferen
  • Vaste planten
  • Eenjarige planten
  • Tweejarige plante
  • Gazons

Bomen en heesters

Bomen en heesters zijn houtachtige gewassen. Heesters ‘’struiken’’ hebben, anders dan bomen, geen duidelijke stam. De vertakkingen beginnen namelijk al dicht bij de grond. Bij de beplanting van bomen en heesters kiezen wij er meestal voor om bij één op de drie te kiezen voor een soort die het hele jaar door groen blijft. Dit maakt een tuin ook in het winterseizoen aantrekkelijk.

Coniferen

Coniferen is een verzamelnaam voor naaldbomen en naaldstruiken. Bijna alle coniferen blijven in de winter groen, daarom worden ze vaak als hagen gebruikt. Daarnaast zijn ze goed te snoeien waardoor ze mooi in vorm blijven.

Vaste planten

De vaste planten zijn in te delen in twee groepen: groenblijvend en bladverliezend. Het is ontzettend belangrijk om ze een juiste plek in de zon te geven. Dit zorgt ervoor dat je ieder voorjaar weer kunt genieten van prachtig bloeiende planten. Kies je voor groenblijvende vaste planten, dan heb je ook in de wintermaanden kleur in de tuin.

Een en twee-jarigen

Deze planten bloeien vaak in het voorjaar. Dit is juist het moment waarop de vaste planten minder kleurrijk zijn. Daarom is dit een waardevolle toevoeging aan uw tuin. Vooral eenjarige planten bloeien vaak lang en uitbundig.

Volwassen hagen, bomen en struiken

De beplanting van volwassen hagen, bomen en struiken vereist over het algemeen meer zorgvuldigheid. Vooral in vergelijking met de jonge aanplant. Meeuwis de Vries Tuinen beschikt over het materieel om uw tuin direct volwassen aan te kleden. Dit zorgt ervoor dat u meteen kunt genieten van een prachtig resultaat.  

 

Ondergrondse kluitverankering

De laatste jaren hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan in het toepassen van ondergrondse kluitverankering. Dit geeft bomen extra steun en maakt het gebruik van boompalen overbodig. Brede gordelbanden zorgen ervoor dat de kluit ondergronds sterk verankerd wordt. Wij voorzien u graag van passend advies op dit gebied.

Kom in contact

Contact opnemen is een eerste stap naar een inspiratievol gesprek.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnspireerd door onze tuinen?

Vraag offerte aan

Maak een afspraak

U bent bij ons altijd welkom.

Maak afspraak