Image

Zin in het tuinseizoen 2017

Onze eerste column van dit nieuwe jaar is bij deze een feit.. Uiteraard wensen alle Tophoveniers u het allerbeste tuinseizoen voor 2017. 

Artikle Image

Zin in 2017!

Onze eerste column van dit nieuwe jaar is bij deze een feit.. Uiteraard wensen alle Tophoveniers u het allerbeste voor 2017. Het nieuwe jaar brengt weer nieuwe ideeën, uitdagingen en oplossingen met zich mee. We geven u graag een overzicht van de 2017-tuintrends die wij verwachten.

Een verantwoorde tuin is het helemaal. Voor steeds meer elementen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen met een pure en verweerde uitstraling. Denk aan vlonders of schuttingen van oude houten delen, gerecyclede verharding als traptreden of tuinmuren of beregening met oppervlakte water.


Bestrating verliest terrein… Ga voor groen! Kies voor lekker veel beplanting. Dit hoeft niet altijd meer onderhoud op te leveren wanneer je bewuste keuzes maakt. De beplanting mag lekker los, maar georganiseerd. Een border met siergrassen en vaste planten die de border kleur, contrast en textuur geven. De border heeft het hele jaar sierwaarde, er vindt continu verandering plaats. Iedere maand bloeit er weer wat anders.

 

Heb je niet zoveel ruimte, denk dan aan verticaal tuinieren. Kale muren van de buren kunnen subtiel weggewerkt worden met een verticale border. Een muur vol potten met planten en bloemen zorgt voor gezelligheid en een natuurlijk gevoel. Privacy in de tuin creëer je door het plaatsen van hoge hagen, (lei)bomen of tuinmuren die zorgen voor een geborgen plek.

Artikle Image

Buiten wordt het nieuwe binnen

Buiten wordt het nieuwe binnen en wellness in de tuin wordt steeds belangrijker. Denk hierbij aan ruimte voor buitenkeukens, heaters, grote loungebanken en wellness faciliteiten als Jacuzzi, buitendouche of zwemvijver. Door een zwemvijver te plaatsen als waterbassin, ga je daarnaast ook slim met water om. Comfort is tevens een must als het gaat om tuinmeubilair. Handig is dan te kiezen voor een flexibele tuin met verplaatsbare tuinelementen of bloembakken. Naar behoefte kan het terras worden vergroot of verkleind.

Gebruiksgemak en digitalisering zijn ook belangrijke pijlers in 2017. In de tuin zijn diverse digitale accessoires beschikbaar. Verlichting, verwarming, beregening etc. zijn tegenwoordig allemaal mobiel en op afstand bedienbaar. Gebruikersgemak staat daarbij voorop, zodat je vanuit je luie stoel kunt genieten terwijl alle noodzakelijke klusjes automatisch worden opgepakt.

 

Kweek je eigen (biologische) groenten en fruit! Waarom naar de groenteboer als het ook uit eigen tuin kan komen? Niets is gezonder en leuker dan het verbouwen van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin.

 

Last but not least: geniet met volle teugen van het buitenleven!

 

Mocht u hulp nodig hebben om in 2017 optimaal van uw tuin te kunnen genieten, neem dan gerust en vrijblijvend contact op met één van de Tophoveniers. Wij staan weer te trappelen om er een topjaar van te maken! Gelukkig nieuw(tuin)jaar!

Delen

Deel met link

Delen

Deel met link

Aanmelden voor een nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor de Maandelijkse update.