Image

Tuinontwerpen is vooruitzien

Bij een tuinontwerp is een goed begin het halve werk

Artikle Image

Bij een tuinontwerp is een goed begin het halve werk

Misschien heeft u de afgelopen dagen naar buiten gekeken met het gevoel dat uw tuin niet is wat het zou kunnen zijn. Of heeft u net een huis gekocht met een tuin die aandacht verdient. Dan zou het zomaar kunnen dat u uw voordeel kunt doen met onze jarenlange ervaring in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.

 

Een goede tuinontwerper luistert naar uw wensen, voelt wat u bedoelt, weet hoe een ontwerp een huis mooier uit laat komen, is natuurlijk creatief en denkt vooral ook vooruit. In een goed tuinontwerp worden alle seizoenen doordacht en wordt de basis gelegd voor een tuin die met de jaren alleen maar mooier wordt. Het ontwerp moet vormgeven aan uw droom en die is voor iedereen natuurlijk anders. De een geniet van een tuin door erin bezig te zijn, de ander laat graag alles doen of kiest voor een onderhoudsarme tuin. Toch is een goed tuinontwerp ook altijd van de praktische kant bekeken. U wilt immers zitplekjes voor verschillende momenten van de dag en uw wilt zon en schaduw. Een goed ontwerp houdt ook rekening met dat ene kopje koffie of thee, waarvan je snel even wilt genieten, op een zonnig plekje, dicht bij de keuken.

Artikle Image

Droomtuin, gebaseerd op ervaring en vooruitzien.

Een droomtuin ontstaat nooit zomaar en is gebaseerd op ervaring en vooruitzien

  1. Het begint altijd in een verkenning met u; wat zijn de wensen en wat mag het kosten, niet alleen qua tuinaanleg, maar ook qua onderhoud.

  2. Aan de hand hiervan worden de functies in kaart gebracht, zoals terrassen, al dan niet met buitenkeuken, zwembad, vijver of haardpartij, maar ook een eventuele speelplek voor de kinderen of een moes- of kruidentuin.

  3. De volgende stap is het maken van een schetsontwerp. Dit is een ontwerptekening, waarin de idee├źn en wensen inzichtelijk zijn gemaakt, met daarin stalen van toe te passen materialen en met sfeerbeelden.

  4. Na afstemming en eventuele aanpassingen volgt er een definitief ontwerp. Dit gaat in detail in op alle onderdelen in uw nieuwe tuin, zoals het bestratingsplan, het beplantingsplan, het verlichtingsplan, het beregeningsplan en uitwerkingen van gewenste installaties of voorzieningen.

Een echte droomtuin begint dus met een goed doordacht tuinontwerp, zodat u weet wat u krijgt, maar ook op langere termijn mag verwachten. Tuinontwerpen is eigenlijk, net als regeren, vooral vooruitzien en vooruitdenken. En zoals een regering bij voorkeur bestaat uit ervaren bestuurders, zo is het nuttig om voor een tuinontwerp bewezen ervaring in te schakelen.

Delen

Deel met link

Delen

Deel met link

Aanmelden voor een nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor de Maandelijkse update.