Image

Maak uw tuin Lenteklaar!

Het wordt merkbaar langer licht en de tuin en komt weer tot leven. Alvast wat tips om straks van uw fleurige lentetuin te genieten.

Artikle Image

Genieten van een kleurenfeest in eigen tuin

Voor de liefhebbers geven we alvast graag wat tips over het poten van bollen en eenjarige planten. Voor wie straks wil genieten van een kleurenfeest in eigen tuin. Met een beetje aandacht is het snel geregeld.

De voorjaarsbollen zitten als het goed is al in de grond. Wanneer de nachtvorst straks voorbij is, wordt het tijd om zomerbloeiende bollen te poten, bijvoorbeeld, anemonen, begonia’s, calla’s, dahlia’s en gladiolen. Dit kan tot half mei. Het is eigenlijk zo geregeld: Maak de grond goed los en vermeng deze met potgrond. Maak voor grotere bollen een gat ongeveer twee keer zo diep als de bol. Kleinere bollen leg je in een gleuf. Dek de bollen vervolgens af met een klein laagje aarde. Vergeet niet om de bollen een beetje water te geven.

 

 

Artikle Image

Ook bloemen hebben voldoende voeding nodig

Wanneer u eenjarige planten koopt, kies dan die planten die nog niet of nauwelijks bloeien. Een plant die al bloeit heeft al veel energie verbruikt voor het maken van de bloemen en slaat daardoor minder goed aan.

Let er verder op dat de grondkuitjes niet te nat zijn, maar ook niet uitgedroogd.

Kijk bij het uitzoeken van de plant of deze goed doorgeworteld is. Bij een goed doorgewortelde plant zie je haarworteltjes rondom de kluit.

Natuurlijk is het verleidelijk om een jarige planten al vroeg in het seizoen te planten, maar het is beter om hiermee te wachten tot na half mei (ijsheiligen).

Bijna alle eenjarige planten vragen om een zonnige, beschutte standplaats. Uitzondering hierop zijn de Fuchsia, de Vlijtig lies, en de Zaaibegonia.

Voor potplanten is een goede ontwatering belangrijk; de pot moet aan de onderzijde een aantal gaten hebben, het liefst met nog wat hydrokorrels onderin de pot.

Eenjarige potplanten hebben dagelijks behoefte aan water.

Uitzonderingen hierop zijn de Geranium en de Chrysant. Deze twee soorten gedijen het beste in een wat drogere potgrond. Bemest de potten maandelijks, bij voorkeur met een samengestelde organische meststof.

 

Wenst u meer informatie over het Lenteklaar maken van uw tuin? Neem gerust contact met ons op voor een handig advies!

Delen

Deel met link

Delen

Deel met link

Aanmelden voor een nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor de Maandelijkse update.