Image

Hoveniers helpen tegen stress

Ontspannen hoveniers als anti stress dokters. Groen wonen maakt gezond. Ontspannen in je droomtuin.

Artikle Image

Hoveniers helpen tegen stress

Ontspannen hoveniers als anti stress dokters. Groen wonen maakt gezond. Ontspannen in je droomtuin.

Uit een recent onderzoek van het CBS komt naar voren dat de meeste hoveniers ontspannen naar hun werk gaan. Gisteren in het nieuws bij de NOS: Koks, onderwijzers en artsen hebben de hoogste werkdruk en onder andere hoveniers de laagste stress.  In een wereld vol stress is dit voor veel mensen natuurlijk bijna jaloersmakend. Natuurlijk kunnen we niet allemaal hovenier worden. Wat iedereen wel kan is gewoon bewust meer van groen te genieten. Uit een studie gepubliceerd door nature.com blijkt dan mensen die regelmatig tussen het groen leven, gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen. Zelfs uitzicht op groen, werkt al positief voor je geluk!

 

 

Artikle Image

Groen maakt gezond

Nederlanders die tussen het groen wonen, voelen zich niet alleen gezonder, ze zijn het ook. Onderzoek onder 345.000 Nederlanders wijst uit dat mensen die in een groene omgeving wonen minder vaak met gezondheidsklachten naar de huisarts gaan.

Van een mooie tuin kun je volop genieten, maar onderzoek bevestigt dat dit genieten ook gewoon belangrijk voor ons is. Het groen en de natuur in onze tuin geeft ons een gevoel van rust en ontspanning. Zelfs uitzicht op groen hoeft al een positieve uitwerking op je gevoel! In onze snelle informatie-maatschappij blijkt het ontstressen in een tuin belangrijker dan ooit.

Een tuin is immers meer dan wat ook een plek voor onszelf! Richt dus je tuin zo in dat die je stimuleert om meer buiten te zijn. Dichter bij de natuur. Een terras op een zonnig plekje nodigt uit tot ontspannen genieten. Nog mooier is het om verschillende zitplekjes te creëren, voor elk moment van de dag, waardoor je nog gemakkelijker en nog meer buiten leeft en te ontspant je (droom)tuin.

Francoise de Vries, van Meeuwis de Vries Tuinen voelde zich als hovenier altijd al bevoorrecht: “Wij maken droomtuinen en ervaren elke dag hoe klanten ervan genieten. En goed bekeken helpen wij als hoveniers dus gewoon tegen stress!”

Delen

Deel met link

Delen

Deel met link

Aanmelden voor een nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor de Maandelijkse update.