Image

Een maatje meer graag

Meerstammige bomen en heesters zijn in opmars! En terecht, ze zijn ook fantastisch!

Artikle Image

Meerstammige bomen en heesters zijn in opmars!

Meerstammige bomen en heesters zijn in opmars! En terecht, ze zijn ook fantastisch! De Tophoveniers zetten ze ook graag in bij het maken van een tuinontwerp, sterker nog, we gaan samen met onze klant op zoek naar het perfecte exemplaar. Of het nu voor een grote of kleine tuin is. Met meerstammigen in je tuin creëer je spanning en een open structuur.


Vroeger werden bomen uitsluitend gekweekt als enkelstammige bomen. Een boom behoorde gewoonweg recht omhoog te groeien. Na het opkronen kon je onder de takken doorlopen, dát was de bedoeling. Maar nu is de schoonheid van meerstammige bomen en heesters ontdekt! Een jonge boomscheut wordt al vroeg in het groeiproces getopt, zodat deze meerdere takken gaat vormen.
In de zoektocht naar vernieuwing, afwisseling en het creëren van authenticiteit in een tuin, blijkt de meerstammige boom of heester een goede vondst. Door het grillige uiterlijk, omdat er immers ‘gevochten’ moet worden om de ruimte, ontstaat een natuurlijk en telkens uniek beeld. Takken groeien wat breder uit en het geheel ziet wat minder gestyled. Een grotere maat geeft een robuust uiterlijk met meer massa. De interessante vorm zorgt voor leuke doorkijkjes in de tuin wat zorgt voor een spannend geheel!

Artikle Image

Tuinen als een eyecatcher

Omdat we een meerstammige boom of heester bewust op een prominente plek in een tuin plaatsen bij het maken van een tuinontwerp, zetten we deze in ‘onze’ tuinen veelal in als een eyecatcher. Erg belangrijk is dan dat je als klant de vorm van de boom ook mooi vindt. We zijn daarom altijd op zoek naar unieke exemplaren bij de kweker en gaan vaak samen met de klant op pad om de meest passende boom uit te zoeken. Altijd inspiratievol om gezamenlijk aan de slag te gaan voor een perfect eindresultaat!

 

Wenst u ook een ‘maatje meer’ in de tuin? Of wilt u de mogelijkheden eens bespreken? Wij, als Tophoveniers, denken graag met u mee en adviseren waar mogelijk.

Delen

Deel met link

Delen

Deel met link

Aanmelden voor een nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor de Maandelijkse update.